R3-festivaali 16.–17.8.2024


R3 Festival 16–17 August 2024

Raikku Rokkaa ja Rakastaa jälleen kesällä 2024

Ainutlaatuinen country rock -festivaali Raikku Rokkaa ja Rakastaa järjestetään Kangasalan Raikussa 16.–17.8.2024.

R3-festivaalialue sijaitsee Peltolan tilan pihapiirissä, henkeäsalpaavan kauniissa maalaismaisemassa Raikunjärven rannalla. R3 tarjoaa kahden päivän aikana juurevaa musiikkia, laajan ruoka- ja juomavalikoiman Food Garden -alueella. Tapahtuma on tullut tunnetuksi myös ainutlaatuisesta yhteisöllisestä tunnelmastaan.

R3-festivaali on kasvanut vuosien varrella yhdeksi kotimaan merkittävimmistä country rock -tapahtumista. Tapahtuma oli alkuvuosina enemmän bändin kaveripiirille soitettu treenikeikka kuin kolmen tuhannen vieraan täysmittainen festariviikonloppu. Festivaali järjestetään nyt 13. kerran. Viime kesänä tapahtuma myytiin molempien iltojen osalta ennakkoon loppuun.

Festivaalin kolmella lavalla nähdään ensi elokuussa valtakunnallisesti merkittäviä esiintyjiä. Artistikattaus on jälleen korkeatasoinen ja yllätyksellinen, mikä on festaria järjestävälle tiimille sydämen asia.

Lavalle nousevat kantriartistinakin tunnettu Mikko Alatalo yhdessä Alatalo Country Bros -yhtyeen kera, persoonallisia bluegrass-versioita tunnetuista rock- ja metallikappaleista esittävä Steve ’n’ Seagulls sekä energinen, hilpeä ja viihdyttävä oktoberfest-tunnelman takaava Sauerkraut7-kokoonpano.

Noora Louhimo Experience on elämäntäyteistä, räiskyvää Amerikan rockia country-, blues- ja soul-vivahteilla herkkyyttä unohtamatta. Kangasalalainen Noora Louhimo on tunnettu maailmalla heavy metal kuningattarena Battle Beast -yhtyeessään. Soolourallaan Louhimo esittelee musiikillisia juuriaan, jotka ulottuvat New Orleansin savuisiin blues-baareihin ja Nashvillen country-saluunoihin.

Tunnelmaa tihentää toinen paikallisesti tunnettu kokoonpano, Fredi Heinämäki Trio. Kotimaisesta cover-maailmasta ammentava bändi taitaa viihdyttämisen, joten odotettavissa on jälleen vauhdikasta ja mieleenpainuvaa menoa Raikun tummenevassa yössä.

Juhlavuottaan viettävä Heikki Silvennoinen on todellinen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja, joka on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin.

Jenkkimarkkinoilla debyyttinsä hiljattain julkaissut ylöjärveläinen Jykä Sirainen, musiikkia artistinimellä JYKÄ julkaiseva artisti tuo R3 Festivaleille mukanaan vahvan kattauksen aitoa countrya.

Tapahtumassa esiintyvät lisäksi soul- ja blues -tulkitsija Ina Forsman, kittiläläinen gospel-kaksikko Saila duo eli Saila Ruotsala & Lasse Heikkilä, New Orleans-henkistä countrya esittävä Masa Orpana Honk, Texasista Suomeen kotiutunut pitkän linjan muusikko Wiley Cousins duo -kokoonpanonsa kera, tanssittavaa juurimusiikkia tarjoileva Uncle John sekä rautalankarock-artisti Aukusti Koivisto.

Vieraita viihdyttää myös Cross Country Hillbillies, joka soittaa iloista ja energistä country-musiikkia. Bändin jäsenet ovat kokeneita muusikoita, jotka ovat omaksuneet country-musiikin perinteet ja tuoneet siihen oman modernin twistinsä.

Tapahtuman juontajana toimii karismaattinen juontaja-näyttelijä Anu Niemi.

PERJANTAI
Mikko Alatalo & Alatalo Country Bros, Steve 'n’ Seagulls, Noora Louhimo Experience, Cross Country Hillbillies, JYKÄ, Aukusti Koivisto, Fredi Heinämäki Trio, Uncle John duo

LAUANTAI
Heikki Silvennoinen, Still, Ina Forsman, Masa Orpana Honk, Saila duo - Saila Ruotsala & Lasse Heikkilä, Sauerkraut7, Wiley Cousins duo, Uncle John duo

#r3festival #raikkurokkaajarakastaa #welcometothefarmr3 #raikku #visitkangasala #visittampere #visitfinland


 

Seuraa meitä Facebookissa!
 

#r3festival #raikkurokkaajarakastaa #welcometothefarmr3 #raikkurocknlove

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit