ESIINTYJÄT

J. Karjalainen

Levytysuransa vuonna 1981 aloittanut J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Amerikkalaista musiikkiperinnettä suomalaisiin oloihin sovittanut artisti on aina ollut omaa luokkaansa riippumatta siitä, mitä nurkkaa kyseisestä aarrearkusta hän on kolunnut.

J. Karjalaisen laulut kuten Kolme cowboyta, Ankkurinappi, Doris, Sekaisin, Hän, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Missä se Väinö on?, Mennyt mies, Stindebinde ja monet muut ovat kiinteä osa suomalaista äänimaisemaa. J. Karjalaisen edellinen albumi, keväällä 2022 ilmestynyt Soulavaris, nousi edeltäjänsä tapaan suoraan Suomen virallisen listan sijalle 1.

J. Karjainen esintyy The Stagella pe 18.8.2023 klo 21.00.

Anssi Kela

Luovuudestaan tunnettu, palkittu laulaja-lauluntekijä Anssi Kela nousi ensimmäisen kerran julkisuuteen Pekka ja Susi -yhtyeessä, joka voitti Rock SM -kilpailun vuonna 1993. Yhtye hajosi vuosikymmenen lopussa, jonka jälkeen Kela siirtyi soolouralle. 

Kela on sittemmin julkaissut seitsemän sooloalbumia, joista monet ovat myyneet kultaa ja platinaa. Kelan debyyttialbumi Nummela on yksi Suomen myydyimpiä kotimaisia albumeja. Uransa aikana Kela on myös säveltänyt ja sanoittanut kappaleita muille artisteille, toiminut sessiomuusikkona ja tuottajana sekä soittanut useissa eri kokoonpanoissa.

Kela on palkittu viidellä Emma-palkinnolla, muun muassa vuonna 2019 Erikois-Emmalla.

Anssi Kela esiintyy The Stagella la 19.8.2023 klo 21.00.

Hoedown

Vuonna 2002 ensimmäisen esiintymisensä tehnyt suomalaisen juurevan rytmimusiikin sanansaattaja, Hoedown-yhtye, juhlisti viime vuonna 20-vuotista taivaltaan uuden loistavia arviota saaneen Hoedown: XX-levyn sekä juhlakonserttien muodoissa. Nyt 21-vuoden iässä yhtye on parhaimmillaan!

Hoedown esiintyy The Stagella pe 18.8.2023 klo 23.30.

Soulmiehet – Sami Saari ja Jussu Pöyhönen

Soulmiehet Sami Saari ja Jussu Pöyhönen, sekä taitavista soittajista muodostettu orkesteri nostavat tunnelman kattoon. Soulmiesten keikka saa yleisön hyvälle mielelle ja menee jalan alle!

Ohjelmisto koostuu solistien omista meille kaikille tutuista hiteistä, soulklassikoista ja uudesta tuoreesta materiaalista.

Solisteja säestää kuuden soittajan taitava orkesteri, jossa ovat mukana Jay Kortehisto, Aleksi Ahoniemi/Pope Puolitaival, Jukka Heikkinen, Mikko Kaakkurinniemi/Sami Lehto, Janne Rajala ja Tuomo Dahlblom. Soittajat tunnetaan monesta orkesterista ja tv-ohjelmista. Esimerkiksi Elastinen, Juha Tapio, Ricky Tick Big Band, Von Hetrzen Brothers ja Sunrise Avenue. TV-ohjelmista Vain Elämää, Tähdet tähdet ja Putous.

Soulmiehet Sami Saari ja Jussu Pöyhönen esintyy The Stagella la 19.8.2023 klo 23.30.

The Finnish Highwaymen

Tämä legendaarisen kokoonpanon suomalainen versio juhlistaa Willie Nelsonin 90-vuotista taivalta. Larry Peninsula on country-artisti Helsingistä. Debyyttilevy Country Music Only keräsi positiivisia arvioita Suomesta sekä Yhdysvalloista. Peninsula on saavuttanut tunnettavuutta Suomen roots-piireissä sekä esiintynyt myös ulkomailla.

Petsku Lemström on laulaja-lauluntekijä, joka on jo vuosikymmeniä kulkenut kotimaan country- ja roots-keikoilla soolona sekä yhtyeiden Uncle John, The Weldons ja Luxury Linerin kanssa.

Nuori Hector on Americana artisti Helsingistä, joka on jo monta vuotta särkenyt sydämiä baareissa ympäri kaupunkia. Kertoivatpa sitten kappaleet toivottomasta rakkaudesta tai toivekkaasta tulevaisuudesta, on yhtä helppoa löytää itsensä tarinoista kun on eksyä musiikkiin.

Janne Kaunisto on kaksi englanninkielistä ja kaksi suomenkielistä kantrialbumia julkaissut laulaja-lauluntekijä. Nykyisin Kaunisto keskittyy suomenkielisiin kantriteksteihin sekä käännöksiin. Kauniston Eilistä Vain -käännösalbumi sisältääkin mm. kaikkien alkuperäisten Highwaymen-jäsenten tuotantoa suomenkielisinä versioina.

Bändissä soittavat Topi Kurki drs, Topi Karvonen bass, Olli Haavisto pedal steel, Tuomas Metsberg gtr (band leader).

The Finnish Highwaymen esintyy The Stagella pe 18.8.2023 klo 19.00.

Still

Raikku Rokkaa ja Rakastaa -festivaalin synty liittyy vahvasti festarijärjestäjän omaan bändiin, southern rockista vaikutteita ammentavaan Stilliin. R3-festivaali sai alkunsa bändin ulkona soitetuista treenikeikoista toistakymmentä vuotta sitten.

Stillin tavaramerkkejä ovat Amerikan meiningin lisäksi rullaavat biisit, tarttuvat kertsit, yhteen nivoutuva soitto sekä vaikuttava live-esiintyminen. 

Bändi on julkaissut yhden pitkäsoiton One Less Thing sekä muutamia singlejä. Bändissä soittavat Riku-Sippo Uotila (laulu ja kitara), Juhani Lumme (koskettimet), Timo Ruismäki (basso), Jokke Hietala (rummut), Mika Välimäki (kitara), Sanette Sevon (taustalaulu), Ari Niemi (kitara) ja Jonas Oksanen (koskettimet).

Still esiintyy The Stagella la 19.8.2023 klo 19.00.

Jykä Sirainen Bourbon Jam

Pitkän linjan hevi-basisti Jykä Sirainen perkaa sieluaan elämänmakuisilla tarinoilla omasta elämästä - ja ehkä vähän muidenkin. Rakkaus countrymusiikkiin syttyi jo varhaisessa vaiheessa mutta silloin ei vielä tiedetty, että tänä päivänä ensimmäinen albumi on ulkona ja toisen albumin äänitykset ovat juuri alkaneet.

Kuulimme huhua, että ensimmäisen singlen olisi tarkoitus tulla ulos farmi viikonlopun avajaispäivänä. Jykä toteaa kuitenkin, että katsotaan miten sen käy. Sen me ainakin tiedämme, että farmilla viihdytään Jykän tahdissa elokuussa!

Jykä Sirainen Bourbon Jam esiintyy Saluunateltassa pe 18.8.2023 klo 20.00.

Sorrowhearts

Tammerkosken ylämailta laskeutunut Sorrowhearts on jokavuotinen taivastelun aihe kansainvälisen powerfolk-yhdistyksen talvipäivillä. Vaikka tämä kuusikko kilteissään on pohjimmaltaan rokkibändi, niin ytimensä ympärillä operoivat levitoiva viulisti ja täysin levitoimaton hanuristi kääntävät asetukset juuri sopivasti vinksalleen jättäen kuulijansa pysyvään powerfolkhurmokseen. Viisi pitkäsoittoa on jo takana ja kuudes tulossa!

Sorrowhearts esiintyy Saluunateltassa pe 18.8.2023 klo 22.34 ja 00.45.

Creek Road Eleven

Tanakkaa country rockia soittava, lähinnä omiin kappaleisiin keskittyvä viisihenkinen Helsinki-Järvenpää-Kirkkonummi-akselilta tuleva yhtye on ollut kasassa jo vuosia. Creek Road Eleven on julkaissut kaksi albumia ja kolmas on äänitteillä ensi syksynä. Jos Americana on juttusi, pidät CRE-ryhmästä. Bändi tarjoaa maukkaan keitoksen sekoittaen kantria, bluesia, rockia ja muita roots-lajeja rapakon tuolta puolen.

Creek Road Eleven esiintyy Saluunateltassa la 19.8.2023 klo 20.00.

Sauerkraut7

Sauerkraut7 esittää reipasta ja railakkaan lystikästä, tirolilaista "Humba Täterä" -tyyppistä polkkaa. Orkesteri humpauttaa niin nykyhittejä kuin ikivihreitä tavalla, joka saattaa sisältää huumorinjäämiä. Nahkahousuja, kolpakoita, torvia ynnä sähköhanuria – jawohl! Joskus tilanne vaatii perinteisempää torvimusiikkia, joskus diskompaa jyystöä. Innolla jo odotamme elokuuta!

Sauerkraut7 esiintyy Saluunateltassa la 19.8.2023 klo 22.35 ja 00.45.

Self Rising Flour

Self Rising Flourin yhteenhiottu bändisoundi sisältää stemmalaulua sekä taiturimaista soittimien käsittelyä. Yhtyeen musiikki perustuu omiin kappaleisiin mutta keikkasettiin on täydennetty yleisölle tuttuja klassikoita.

Self Rising Flour on julkaissut yhden albumin sekä joulusinkun ja uusi albumi on tuloillaan tämän vuoden puolella. Yhtyeen musiikkia on huomioitu ulkomailla muun muassa Bluegrass Today ja The Bluegrass Standard verkkojulkaisuissa. Keikkoja yhtye on parin vuoden aikana tehnyt monipuolisesti eri puolilla Suomea sekä Ruotsissa.

Self Rising Flour esiintyy Chicken House Stagella perjantaina ja lauantaina 18.–19.8.2023.

Stenari

Marko ”Stenari” Stenström soittaa aitoa country-musiikkia alkuperäiskielellä. Stenarilla on vahva ja lämmin, miehekäs ääni ja hän säestää itseään kitaralla. Hänen ohjelmistossa on n. 3 000 countrymaailman suurta hittiä. Lauluja on mm. Johnny Cashilta, Willie Nelsonilta, Kris Kristoferssonilta, Dolly Partonilta, Merle Haggardilta sekä muilta suurilta country-legendoilta.

Yksi asia on kuitenkin betoniin valettu: ilta on täynnä countrya ja tunteita. Stenarin mukaan countrybiisin tuntee siitä, että surullisemmassakin kappaleessa on ainakin hitunen iloa ja päinvastoin. Illan aikana kuullaan niin intiimejä hitaita kappaleita kuin nopeampia hillbilly-tyylisiä ilotteluja.

Stenari esiintyy Chicken House Stagella pe 18.8.2023.

Irjala

Irjala on omaa ja lainattua country-musiikkia soittava yhtye. Irjalan pääjäsenillä, Liisalla (laulu), Eevalla (viulu, laulu, ukulele) ja Villellä (piano, laulu, kitara), on kokemusta monenlaisista musiikkiprojekteista, ja kantrimusiikki toi heidät yhteen. Trion ohjelmistossa on covereita muun muassa Gretchen Wilsonilta ja The Chickseiltä, mutta suurimman suosion yleisön keskuudessa ovat saaneet yhtyeen omat kappaleet, jotka kertovat maukkaita tarinoita elämän iloista ja suruista. Yhtyeelle rytmin luo rumpali Kimmo. Ja näistä tarinoista sekä rytmeistä me nautimme elokuussa!

Irjala esiintyy Chicken House Stagella pe 18.8.2023.

S4kua

Nousukiitoon lähdössä oleva S4kua (Saku Aulamo) on Tampereen Teiskosta ponnistava laulaja lauluntekijä. S4kua Duossa soittaa energisen iloiset muusikot Saku Aulamo ja Hanna Heinonen.

Sakun laulu, kitara ja huuliharppu yhdistettynä jalkatamburiinin ja loopperin rytmityksiin iskeytyy varmasti kuulijan jalan alle, mutta tähän yhdistettynä huikean Hannan kaunis lauluääni ja viulun käsittely vie viimeistään kuulialta jalat alta. Farmilla tullaan kuulemaan cover biisejä omilla reippailla sovituksilla ja myös omia biisejä mahtuu soittolistalle!

S4kua esiintyy Chicken House Stagella la 19.8.2023.

 

Gulf Stream Riders

Laulaja Christopher John Anderson (USA) ja Nalle Ahlstedt soittivat aikoinaan hard-rock yhtyeessä Wighthouse Wanderland, joka julkaisi albumin ja keikkaili ympäri Suomea 90-luvun alkupuolella. Sen jälkeen kaksikko keikkaili vuoden verran Los Angelesissa ja teki vielä muutaman keikan Suomessa ennen kuin tiet erosivat moneksi vuodeksi.

Vuonna 2017 Nallen ja Chrisin tiet jälleen kohtasivat ja he alkoivat kirjoittaa uusia kappaleita. Ensimmäiset keikat olivat 2019 ja silloin GSR esiintyi myös R3-festivaalilla.

2018-2023 Gulf Stream Riders on julkaissut yli 20 singleä ja yhden albumin. Yhtye on voittanut monta radio-palkintoa mm. vuoden artisti sekä USAssa että Englannissa. Tänä vuonna GSR esiintyy akustisesti R3-festivaalilla.

Gulf Stream Riders esiintyy Chicken House Stagella la 19.8.2023.

Yhteistyössä